Scheiden Maastricht, Heerlen, Sittard, Roermond, Venlo / Limburg

Een nieuwe start bij echtscheiding 

Zeg JA tegen Mediation
Als liefde verdwijnt
Als familieruzies opdoemen en fiscale problemen dreigen
En als praten heel lastig wordt en conflicten maar blijven komen
Als je een vakkundige mediator nodig hebt
Dan bekijk ik wat mogelijk is zonder strijd, zodat de stip op de horizon ook echt grijpbaar wordt.

Samen met Augustin Mediation bewandel je de weg naar harmonie en oplossingen. ….Zeg JA tegen mediation! Wanneer je denkt aan het beëindigen van je relatie en je wilt gaan scheiden, dan sta je voor een uitdaging die zowel emotioneel als juridisch enorm complex kan zijn. Maar onthoud: uitdagingen kunnen leiden tot nieuwe kansen en een frisse start. Als je de regie wilt behouden over je eigen toekomst, evenals die van eventuele kinderen, is mediation een verstandige keuze.

Bemiddeling tijdens het scheidingsproces

Bij Augustin Mediation faciliteren wij het gesprek tussen jou en je ex-partner. Hierbij nemen wij geen beslissingen, maar ik ben er om jullie te helpen een oplossing te vinden waar jullie beiden tevreden mee zijn. De begeleiding volgt de MfN-normen en is gericht op het zorgvuldig en bewust afsluiten van jullie relatie, inclusief het opstellen van een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst. Ook krijgen jullie van mij (als er minderjarige kinderen uit de relatie zijn voortgekomen) een concept Ouderschapsplan waar jullie samen met jullie kinderen mee aan de slag kunnen.

Mediation: De enige weg naar verhelderende Inzichten

Ik zal tijdens de gesprekken onderzoeken of scheiden de beste en enige oplossing is. Ik bekijk jullie drijfveren, verwachtingen en wat jullie bij elkaar houdt of juist uit elkaar drijft. Zodra er duidelijkheid is, kunnen jullie bewuste keuzes maken voor de toekomst.

Juridische ondersteuning met persoonlijke herkenning

Als jullie getrouwd zijn en gaan scheiden, is juridische bijstand nodig. Dit geldt ook voor geregistreerde partners met gezamenlijk ouderlijk gezag over de kinderen. Ik zorg ervoor dat alle juridische documenten correct worden opgesteld, terwijl ze ook weerspiegelen wat jullie hebben afgesproken.

Bij samenwonen zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap

Als jullie samenwonen zonder een officiële verbintenis, is een gang naar de rechter niet noodzakelijk. Wel raden we aan om afspraken over de kinderen door Augustin Mediation te laten vastleggen. Deze afspraken over kinderen en eventuele kinderalimentatie kunnen via de rechter (of notaris) definitief worden geregistreerd en ook daar ontzorgen we bij. Voor uitgebreide informatie kijk onder het kopje Uit elkaar en klik hier. Maar ook eventuele geschillen over de verdeling en eigendommen kunnen via een onafhankelijke en onpartijdige mediator gemakkelijker worden opgepakt en vooral opgelost. Klik hier voor uitgebreide informatie.

Een levenslange band: kinderen en financiële afspraken

Scheiden of uit elkaar gaan betekent niet het einde van de band, vooral als er kinderen in het spel zijn. Het is een nieuwe start en een kans om harmonieuze afspraken te maken over financiën, huisvesting, en de zorg voor jullie kinderen. Samen bepalen jullie wie in het huis kan blijven, eventuele kinder- en partneralimentatie, vermogens- en schuldverdeling, pensioenen, en kinderzorgafspraken.

Een nieuw begin, samen sterk

Tijdens de scheidingsmediation behandelen we gezamenlijk de volgende belangrijke onderwerpen:

  • Ouderschapsplan
  • (Kinder)Alimentatie
  • Vermogensverdeling
  • Pensioenafwikkeling
  • Scheidingsconvenant

Ik sta klaar om jullie op de meest professionele manier door dit moeilijke proces te loodsen.

Kies voor Augustin Mediation en maak de weg vrij voor een nieuw en fris begin.

Zeg JA tegen Augustin Mediation