Scheiden in Limburg met Zeg JA tegen Mediation

Zeg JA tegen mediation is er in Limburg ook voor (echt)scheiding!

Als je denkt aan uit elkaar gaan en scheiden, dan sta je op de drempel van een moeilijke en onzekere tijd! Zekerheden uit het verleden vallen weg.

Als je bij een mogelijke scheiding kiest voor mediation, kies je ook voor eigen verantwoordelijkheid. Als je daar niet op zit te wachten is mediation niet je weg.

Wanneer je zegt: ‘Ik wil zelf meepraten over mijn toekomst en de beslissing daarover niet aan een rechter overlaten,’ dan is mediation een serieuze optie.

Tijd om je af te vragen of scheiden de enige en beste oplossing is. Inzichtelijk maken wat jullie drijfveren zijn, jullie verwachtingen en kijken naar wat jullie bindt en uit elkaar drijft. Dat krijgen we boven tafel! Als daar duidelijkheid over is kunnen jullie bewust verder.

Bij elkaar blijven? Dan help ik jullie bij het doorbreken van ontstane patronen en het maken van een nieuwe start.

Scheiden? Zeker als er in een relatie kinderen zijn ben je de rest van je leven via de kinderen verbonden. Het is niet anders. Dan kun je maar beter zo goed mogelijk uit elkaar gaan.

Daarnaast spelen naast de emotionele zaken ook vragen over financiën, het huis en de kinderen een belangrijke rol. Jullie bepalen gezamenlijk wie in het huis kan blijven wonen, de (eventuele) kinder- en/of partneralimentatie, het verdelen vermogen en schulden, pensioenen en afspraken over de zorg voor jullie kinderen.

Ik begeleid jullie op die weg en zoektocht, conform de MfN normen, in het zorgvuldig en bewust beëindigen van jullie relatie en het indienen van een echtscheidingsconvenant.

Zo vormen jullie de basis voor een nieuw begin! Samen of ieder apart!

Tijdens de scheidingsmediation behandelen jullie gezamenlijk de volgende onderwerpen:

  1. Ouderschapsplan,
  2. (Kinder)Alimentatie,
  3. Vermogensdeling,
  4. Pensioenverrekening,
  5. Scheidingsconvenant.

Uiteraard ben ik er om jullie hierbij zo goed mogelijk te begeleiden!

Jo Augustin
MfN Registermediator