Scheiden in Limburg met Zeg JA tegen Mediation
Zeg JA tegen mediation is er ook voor (echt)scheiding!
Als je denkt aan uit elkaar gaan en scheiden, dan sta je op de drempel van een moeilijke en onzekere tijd! Zekerheden uit het verleden vallen weg. Als je bij een mogelijke scheiding zelf je eigen verantwoordelijkheid wilt nemen en zelf wil blijven meepraten over jullie toekomst (en van de eventuele kinderen) dan is mediation een serieuze optie. Een mediator begeleidt het gesprek tussen u en uw ex-partner. De mediator neemt geen beslissingen. Hij helpt u een oplossing te vinden waarmee u beiden tevreden bent. Ik begeleid jullie op die weg en zoektocht, conform de MfN normen, in het zorgvuldig en bewust beëindigen van jullie relatie en het indienen van een echtscheidingsconvenant. Hulp nodig? Neem even contact op en binnen een paar dagen zitten we samen aan tafel.
De mediator gaat tijdens de mediationgesprekken samen met jullie in gesprek of scheiden de enige en beste oplossing is. Hij zal inzichtelijk maken wat jullie drijfveren zijn, wat jullie verwachtingen zijn en kijken naar hetgeen jullie bindt en uit elkaar drijft. Als daar duidelijkheid over is kunnen jullie bewust verder.
Ben je getrouwd en ga je uit elkaar dan heb je een rechter nodig om te scheiden. Dat geldt ook als er sprake is van een geregistreerd partnerschap en jullie beiden het ouderlijk gezag over de kinderen hebben. De onafhankelijke mediator zorgt er dan voor dat alle benodigde stukken juridisch juist worden opgesteld maar ook dat die stukken voor jullie herkenbaar zijn als de door jullie gemaakte afspraken.
Samenwonend en niet gehuwd of geen sprake ven een geregistreerd partnerschap? Dan is een gang naar de rechter niet nodig. Wel is het gewenst om afspraken over kinderen goed door een mediator vast te laten leggen. Die afspraken over de kinderen en eventuele kinderalimentatie kunnen wel via de rechter (of via een notaris) worden geregistreerd.
Scheiden, uit elkaar? Zeker als er in een relatie kinderen zijn ben je de rest van je leven via de kinderen verbonden. Het is niet anders. Dan kun je maar beter zo goed mogelijk uit elkaar gaan.
Daarnaast spelen naast de emotionele zaken ook vragen over financiën, het huis en de kinderen een belangrijke rol. Jullie bepalen gezamenlijk wie in het huis kan blijven wonen, de (eventuele) kinder- en/of partneralimentatie, het verdelen vermogen en schulden, pensioenen en afspraken over de zorg voor jullie kinderen.
Zo vormen jullie de basis voor een nieuw begin!
Tijdens de scheidingsmediation behandelen jullie gezamenlijk de volgende onderwerpen:
- Ouderschapsplan,
- (Kinder)Alimentatie,
- Vermogensdeling,
- Pensioenverrekening,
- Scheidingsconvenant.
Uiteraard ben ik er om jullie hierbij zo goed mogelijk te begeleiden!
Jo Augustin
MfN Registermediator
