Kosten mediation

Je bent op zoek naar een mediator.  Je hebt veel vragen en je bent zoekende. Kies altijd een mediator die bij je past.

Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Let er bij je zoektocht op toe dat je kiest voor een MfN gecertificeerd mediator. Deze heeft een gedegen opleiding genoten en moet zich ook voortdurend laten bijscholen. Dan ben je verzekerd dat de door jullie gemaakte afspraken ook keurig en goed verwoord worden op papier. En dat in begrijpelijke taal, het zijn immers jullie afspraken en het is immers jullie overeenkomst. En bij echtscheidingen moet deze MfN mediator ook de extra module familiemediation gevolgd hebben. Ik – Jo Augustin – sta in het MfN kwaliteitsregister en ik kan jullie die kwaliteit garanderen.

Wat kost een scheiding?

In het kort komt het erop neer dat mediation maatwerk is. Ondanks het feit dat jullie zeer zeker niet de enigen zijn die gaan scheiden is eigenlijk geen enkele mediation hetzelfde. De kosten van jullie scheiding zijn afhankelijk van de situatie en wat jullie geregeld willen hebben.

Zo noem ik als voorbeeld bijvoorbeeld het rekenwerk bij een partner- of kinderalimentatie. Het maken van een ouderschapsplan waarin de afspraken over de omgangsregeling en de opvoeding van jullie kind/ kinderen worden afgesproken.

Daarnaast hebben we het tijdens de mediation ook over de woning, hypotheek, de boedelverdeling, pensioenen, eventuele testamenten of wellicht de eigen onderneming. Hierbij is vaak het nodige economische, juridische en fiscale inzicht van de mediator vereist. Maar ook hiervoor zijn jullie bij mij aan het goede adres.

Teleurgesteld omdat je nog niet steeds weet wat de echtscheiding gaat kosten? Ik begrijp het. Maar bel of mail mij voor een kennismakingsgesprek en dan kan ik jullie snel verder helpen. Je kunt kiezen uit een duidelijk uurtarief (met een gespecificeerde nota) of een all-in pakketprijs (zonder de kosten van een advocaat of notaris, maar ook zonder het griffierecht). Maar je betaalt alleen voor wat je nodig hebt en zonder verrassingen achteraf.

Zeg JA tegen Augustin Mediation