Kosten mediation

Kosten Mediation

U bent op zoek naar een mediator en heeft het internet als zoekmachine gekozen. U zit met veel vragen maar staan die antwoorden wel op internet? Er zijn advertenties en mediators genoeg, maar passen die ook bij u?

Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Let er bij uw zoektocht op dat u een MfN gecertificeerd mediator kiest. Deze heeft een gedegen opleiding genoten en moet zich ook voortdurend laten bijscholen. Dan bent u verzekerd dat de door jullie gemaakte afspraken ook keurig en goed verwoord op papier komen. En dat in begrijpelijke taal, het zijn immers jullie afspraken en het is immers jullie overeenkomst. En bij echtscheidingen moet deze MfN mediator ook de extra module familiemediation gevolgd hebben. Ik sta in dat kwaliteitsregister van de MfN en ik kan jullie die kwaliteit bieden. 

Wat kost mijn scheiding?

In het kort komt het erop neer dat mediation maatwerk is. Ondanks het feit dat jullie zeer zeker niet de enigen zijn die gaan scheiden is eigenlijk geen enkele mediation hetzelfde. De kosten van jullie scheiding zijn afhankelijk van de situatie en wat jullie geregeld willen hebben. 

Zo noem ik als voorbeeld bijvoorbeeld het rekenwerk bij een partner- of kinderalimentatie. Het maken van een ouderschapsplan waarin de afspraken over de omgangsregeling en de opvoeding van jullie kind/ kinderen worden afgesproken. 

Daarnaast hebben we het tijdens de mediation ook over de woning, hypotheek, de boedelverdeling, pensioenen, eventuele testamenten of wellicht de eigen onderneming. Hierbij is vaak het nodige economische, juridische en fiscale inzicht van de mediator vereist. Maar ook hiervoor zijn jullie bij mij aan het goede adres. 

Teleurgesteld omdat u nog niet steeds weet wat de echtscheiding u gaat kosten? Ik begrijp het. Maar bel of mail me voor een kennismakingsgesprek en dan kan ik u snel verder helpen. En dan laat ik het graag aan u over of u kiest voor een duidelijk uurtarief (met een duidelijke gespecificeerde nota) of een all-in pakketprijs (zonder de kosten van een advocaat of notaris, maar ook zonder het griffierecht). Maar u betaalt alleen voor wat u nodig heeft en zonder verrassingen achteraf.